לא משנה אם בוצעה הפלה יזומה או הפלה טבעית, תמיד מדובר בתהליך לא קל שיש לו בהחלט השלכות גם במישור הרגשי. כל מה שצריך לדעת בדרך להפלה, ושיהיה בשורות טובות!
מהלך הפלה
הפלה מוגדרת ככזו, כאשר העובר מוצא החוצה מן הגוף בשלב מקדים של ההריון, בדרך כלל עוד לפני השבוע ה-24. בגיל זה העובר עדיין לא יכול להתקיים מחוץ לרחם, וממילא הוצאתו מן הגוף פירושה הפסקת חיותו.
אנחנו מבחינים בין הפלה טבעית, שבה העובר לא מחזיק מעמד והוא לא שורד את השבועות הראשונים של ההריון. לפעמים הפלה כזו מתרחשת בשלב כל כך מוקדם שהאישה אפילו לא יודעת שהיא הרתה אלא שגלתה דימום חזק או שאינו שגרתי.
הפלות טבעיות מתרחשות מסיבות שונות ולא תמיד יודעים מהם. לפעמים העובר לא מתפתח כהלכה, לפעמים הוא סובל ממום, ולפעמים מתרחשת הפלה בלי לדעת מראש על כך.
הפלה יזומה לעומת זאת פירושה הפלה בה האישה יזמה את הפסקת ההריון מסיבה אישית שלה, והפעולה הזאת דורשת אישור של ועדה מיוחדת. בדרך כלל הסיבות לכך יכולים להיות שניים: או שמתגלה לה כי העובר אינו תקין וכי הילד שיולד יסבול ממומים או ממחלה גנטית, או שהיא מתנגדת להריון הנוכחי.
כדי לבצע הפלה יזומה יש לפנות לועדה להפסקת הריון ולהגיש את הבקשה, הם מאשרים זאת על פי קריטריונים מסוימים. ואם הבקשה אושרה, מבצעים את ההפלה רק במקומות מוסמכים על ידי משרד הבריאות.
הפלה יזומה מתבצעת על ידי תרופות אם ההריון עדיין בשלבים ראשוניים מאד, ואם בשלב מתקדם יותר תתבצע פעולה כירורגית הנקראת גרידה.
מדובר בהליך קצר בדרך כלל שמבוצע בהרדמה, ובמהלכה מוציא הרופא את כל התוכן מן הרחם ומרוקן אותו משיירים של הריון. אם הגרידה נעשית בשלב מוקדם הוא יכול לשאוב את התוכן באמצעות צינורית קטנה דרך צוואר הרחם ואם העובר כבר גדול יותר הוא יצטרך להשתמש במכשור אחר. אחרי הגרידה מוודא הרופא בעזרת כף מיוחדת שלא נותרו ברחם שאריות מן השליה או שק ההריון.
לאחר הפלה מומלצת מנוחה של כיומיים, בין אם היא הייתה טבעית ובין יזומה.